Hromadné znásilňovanie Rusmi si ombudsmanka vymyslela – šírila prezidentka hoaxy

Ukrajinské hoaxy, ktoré šírila aj prezidentka Čaputová aj Naď

História článku: 28.6.2022: facebook status, 13.7.2022: publikovanie

Nielen prezident Zelenský, ale aj naša prezidentka sa aktívne prihovárala svetu kvôli Ukrajine. Dokonca aj po rusky (video na facebooku pre ruských vojakov), aj anglicky (odkaz Putinovi na Twittri). V oboch prípadoch zrejme “prestrelila”. Podobne ako Zelenský. Lebo ukrajinská ombudsmanka o týchto znásilneniach klamala.

Citácie z článkov:

  • 6.4.2022: “Ruskí vojaci znásilnili v ukrajinskom meste Buča najmenej 25 žien a dievčat. Splnomocnenkyňa ukrajinského parlamentu pre oblasť ľudských práv Ľudmyla Denisovová to v utorok povedala britskej stanici BBC.”
    “Denisovová tiež povedala, že Ukrajina má dôkazy o tom, že ruskí vojaci páchajú na ukrajinskom ľude genocídu a vojnové zločiny, pričom ich “novou zbraňou” je práve znásilňovanie.
    “Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj priamo obvinil Moskvu zo zabíjania civilistov a hovoril aj o genocíde. (zdroj: teraz.sk/TASR)
  • 16.4.2022: “Čaputovej srdcervúci odkaz Putinovi: Zastavte ZNÁSILŇOVANIE žien a detí vojakmi!” (zdroj: dnes24.sk + status na Twitteri)
  • 23.4.2022: “Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na tlačovej konferencii v Kyjeve vyhlásil, že všetky územia dobyté ruskými silami si Ukrajina vezme naspäť.”
    “Zelenskyj prirovnal Rusko k nacistom a obvinil sily Moskvy zo znásilňovania bábätiek.
    (zdroj: spravy.pravda.sk)
  • 26.4.2022: “Ruským vojakom a ich veliteľom, všetkým, ktorých sa to týka…”
    (zdroj: video Zuzany Čaputovej na facebooku)
  • 27.4.2022: “O Zuzane Čaputovej píšu významné svetové médiá. Vyzdvihujú jej prístup, prihovárala sa ruským vojakom” (zdroj: startitup.sk)
  • 31.5.2022: “Ukrajinský parlament z iniciatívy strany Zelenského odvolal ombudsmanku Ljudmylu Denisovovú” (zdroj hnonline.sk)
  • 9.6.2022: “Škandál na Ukrajine. Hromadné znásilňovanie Rusmi si ombudsmanka vymyslela (zdroj: hnonline.sk)

V preklade do zrozumiteľnej slovenčiny: klamala až za jej z huby prášilo!

Škandál na Ukrajine (viac info)

“Na Ukrajine je to škandál starý už týždeň, na Západ sa dostal s oneskorením. Ombudsmanka pre ľudské práva Ljudmila Denisovová, ktorá farbisto referovala o hromadnom znásilňovaní ukrajinských civilistov ruskými okupantmi, sa teraz priznala, že si vymýšľala. Vo funkcii nečakane skončila pred týždňom, keď ju ukrajinský parlament odvolal. Ako dôvod uviedol práve nepodložené tvrdenia o bezbrehom ruskom znásilňovaní. Sama Denisovová dlho mlčala. Teraz však priznala, že „preháňala“. Na svoju obranu uviedla, že to robila preto, lebo chcela presvedčiť Západ, aby na Ukrajinu poslal viac zbraní. Poslanec ukrajinského parlamentu Pavlo Frolov obvinil Denisovovú zo šírenia dezinformácií, ktoré “uškodili Ukrajine”.

Jej nepravdivé tvrdenia o masových znásilneniach, ktorých sa údajne dopúšťali ruskí vojaci, však získali značnú pozornosť médií najmä v Európe av Severnej Amerike. Denisovovú citovali aj české médiá, vrátane spravodajstva iDNES.cz.”

Hoax o znásilňovaní detí šírila aj prezidentka Čaputová

V spomínanom videu + statuse na twittri tvrdenia o znásilnení šírila aj naša prezidentka Zuzana Čaputová. Nejde ale len o samotné znásilnenia (ktoré sa diať mohli, keďže sa to deje aj za čias mieru). Ide o to čo konrétne tvrdili!

Nehovorili len o “obyčajnom” znásilňovaní, ale riešili “znásilňovanie detí”, ktoré malo byť dokonca systematické (keďže prezidentka vyzývala, aby ich “riešil” samotný Putin).

Zelenský dokonca “obvinil sily Moskvy zo znásilňovania bábätiek”, čo je fyzicky nepredstaviteľné (ak je to vôbec možné). Neexistuje na to iný dôvod ako “propaganda”.

Pri takýchto nelogických bludoch musí každému zablikať “výstražná kontrolka”!
Totižto, keď takto niekto šíri zjavné hoaxy, napadajú ma tieto dôvody:

  • buď je to hlupák, ktorý netuší čo v skutočnosti stvára (prípadne sfetovaný)
  • alebo niekto, kto poslušne plní nezmyselnú/nelogickú úlohu iného
  • prípadne si z nás niekto robí srandu (Zelenský je komik, takže teoreticky …)
  • alebo naopak: môže to byť zúfalá sabotáž tých, ktorých niekto “drží za gule”
    • vydieraní vtedy klamú tak, aby si to ich “pánovia” nevšimli, ale ostatní áno

Teraz fakt neviem čo je pre našu prezidentku horšie…

Hoax, ktorý šíril aj Jaroslav Naď

Podobný hoax šíril Naď v statuse “PUTINOVE ŠIALENSTVO V PRAXI (z 27.6.2022):

“Takto ten šialenec “denacifikoval” dnes ráno obyčajných nevinných ľudí v Kyjeve, ktorí nechceli nič iné len mier a slobodu. Ďalší nevinní mŕtvi Ukrajinci, ktorí si večer išli ako rodiny ľahnúť a modlili sa za mier a skoro ráno ich nezmyselne zasiahla ruská raketa. Teraz sú už v nebi. Je jasné, že Boh to tomu novodobému Hitlerovi z Moskvy zráta, ale ja verím aj tomu, že mu to zrátajú aj samotní Rusi. Špinavec, zhoríš v pekle.”

Čo sa v skutočnosti stalo?

Raketový útok na Kyjev: čo sa skutočne stalo:

  1. Útočilo sa do obranného závodu Arťom, ktorý sa nachádza hneď za týmto domom.
  2. Poškodený dom v obytnom komplexe Ľvovský Kvartal bol neobývaný – obyvatelia boli presídlení po tom, čo 29. apríla utrpel podobný zásah
  3. Poškodenie samotného domu je na zásah rakety “Kaliber” príliš malé, t.j. sú to buď úlomky, alebo výsledok pádu rakety protivzdušnej obrany.
  4. Celkovo bolo dnes na Kyjev vypálených 14 rakiet. Prečo neukazujú výsledky zásahov ďalších 13 rakiet?

ďalšie informácie v statuse:

vysvetľujúci status

Objavilo sa aj info z oficiálneho zdroja (v článku na SME.sk):

“Rusko všetky obvinenia odmieta. Tvrdí, že pri útoku na Kyjev zasiahlo továreň na výrobu zbraní. Uvádza sa to vo vyhlásení ruského ministerstva obrany. Ruské ministerstvo spresnilo, že továreň Arťom “bola cieľom ako vojenská infraštruktúra”. Dodalo, že škody na neďalekej bytovej budove spôsobila raketa protivzdušnej obrany vypálená Ukrajinou. “Došlo k poškodeniu spodnej časti budovy, ako aj vrchnej časti, čo potvrdzuje verziu, že išlo o padajúcu strelu,” uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany, ktoré označilo tvrdenia o ruskom útoku na civilné objekty v Kyjeve za nepravdivú.”

Prečo je to HOAX?

Neútočilo sa na “obyčajných nevinných ľudí”, ale na zbrojársku spoločnosť za budovou.
Nie sú ani hlásení “nevinní mŕtvi Ukrajinci”, o ktorých písal Naď. 
Zrejme aj spomínané “zachránené dievčatko” je len dezinformácia…
(vzhľadom na prehnaný emotívny náboj + logickú nezmyselnosť)

Navyše, to dáva logiku: videl som “protivzdušnú obranu” v Maverickovi a tie rakety potom musia niekde dopadnúť.

Mimochodom, samotný Naď tvrdí, že to bolo “skoro ráno” keď ľudia ešte spali -> vtedy je v zbrojárskom závode minimum pracovníkov => teda raketový útok bol spravený tak, aby prípadných obetí bolo čím najmenej. Teda o nijakého “novodobého Hitlera” sa nejedná, ako tvrdí Naď. Práve naopak: útok bol len na vojenskú infraštruktúru + dokonca bol prepracovaný tak, aby bolo čím najmenej ľudských strát. Čo sa aj podarilo.

 

Ďalšie Ukrajinské hoaxy a propagandistické výmysly

Duch Kyjeva, ruským vojakom došiel benzín a nafta, blokovanie ukrajinských lodí s obilím Ruskom….

Zhrnutie

Preukázalo sa, že tvrdenia Ukrajinskej ombudsmanky boli hoaxy. Preto ju odvolali: lebo to budilo podozrenie -> až to medzinárodné inštitúcie začali preverovať -> a zistené klamstvá a podvody odrádzajú od poskytovania pomoci.

Že ich šíril ďalej Zelenský by sa ešte dalo pochopiť: zjavne mu ide o život, je určite v strese a “topiaci sa aj slamky chytá” (hoci teoreticky to môže robiť aj pre “biznis”).

Nepochopiteľné + väčší problém pre nás ale je, že tieto hoaxy šírila aj naša prezidentka. Preukázala tým, že je buď úplne “nekompetentná” (aby som to povedal slušne), alebo je jednoducho najatou zahraničnou agentkou, ktorá si plní svoju misiu.
Neviem ktorá z týchto dvoch možností je horšia.

Urobila tým hanbu nielen sebe, ale aj celému Slovensku, teda aj mne.
Len dúfam, že tie články, ako o nej “píšu významné svetové médiá” sú len provládnou propagandou a v skutočnosti si to takmer nikto mimo Slovenska nevšimol…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *